راهنمای خرید ورق روغنی

8 زمــــــان مطالعه
امتیاز کاربران ( 0 رای )
0
  • دسته بندی
    راهنمای خرید,مطالب ورق
  • تاریخ انتشار
    ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
  • تاریخ بروزرسانی
    ۱۴۰۳/۱۲/۱۶
  • بازدید
    445
  • دیدگاه ها
    0 دیدگاه
چاپ مقاله ذخیره مقاله اشتراک گذاری
+ سایز متن -

امروزه، ورق روغنی یکی از محصولات پر مصرف در صنعت فولاد است که به دلیل داشتن ظاهری زیبا، سطحی صاف و صیقلی برای ساخت‌وساز، خودروسازی و لوازم خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از آنجا که این ورق در انواع مختلفی تولید می‌شود، انتخاب و خرید ورق روغنی مناسب، می‌تواند برای خریداران چالش باشد. قبل از خرید این محصول، باید اطلاعات دقیقی از انواع ورق روغنی، استانداردهای تولید، برند تولیدکننده و قیمت این محصول داشته باشید. همچنین، برای داشتن خریدی خوب باید با نکات مهم در حین و پس از خرید نیز آشنا باشید. این مقاله از آهن صد، راهنمای خرید ورق روغنی را به طور کامل شرح می‌دهد. 

معرفی ورق روغنی و انواع آن 

ورق روغنی، نوعی ورق سرد است که از طریق فرآیند نورد سرد تولید و سطح آن روغن کاری می‌شود. این ورق دارای صاف، براق و درخشان است که به دلیل مقاومت خوب در برابر خوردگی در صنایعی همچون ساخت‌وساز، کشتی‌سازی، خودرو سازی و… بکار می‌روند. ورق‌های روغنی در ابعاد و ضخامت‌های متفاوت به بازار عرضه می‌شود و دارای گرید‌های متفاوتی هستند. رایج‌ترین نوع ورق‌های روغنی  ST12(ورق روغنی معمولی)، ST14(ورق روغنی کششی)، ST16(ورق روغنی فوق کششی)، ST13، EK4 و EK2 است که هر یک از ویژگی‌ها و خواص مکانیکی خاصی برخوردار هستند.  البته توجه داشته باشید که افزایش عدد در گریدهای ST نشان دهنده قابلیت تغییر طول ورق است که هرچی کمتر باشد این ورق‌ها از استحکام بیشتری برخوردار هستند. 

نکات مهم قبل از خرید ورق روغنی

بررسی نکات قبل از خرید ورق روغنی از اهمیت بالایی برخوردار است که رعایت آنها می‌تواند به روند پروژه کمک کند. در ادامه، این نکات را بررسی می‌کنیم. 

استانداردها و مشخصات فنی ورق روغنی

اولین نکته‌ای که باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشید، استانداردها و مشخصات فنی ورق روغنی هستند. همانطور که گفته شد، این ورق‌ها بر اساس استانداردهای خاص در ابعاد مختلفی تولید می‌شوند. مهم‌ترین استانداردها در زمان تولید این ورق‌ها شامل EN 10130 ،ASTM و JIS است. رعایت این استانداردها می‌تواند تضمین کننده کیفیت ورق باشد. علاوه‌براین، ابعاد این ورق‌ها نیز باید متناسب با استانداردها بین‌المللی باشد تا استحکام و مقاومت ورق تضمین شود. ضخامت این ورق‌ها بین 0.3 تا 3 میلی‌متر و عرض 1000 تا 1250 میلی‌متر است. البته طول این ورق‌ها می‌تواند بر اساس نیاز مشتری متفاوت باشد. 

کاربردهای ورق روغنی

کاربرد ورق روغنی
کاربرد ورق روغنی در لوازم خانگی و خودروسازی

پس از بررسی استانداردها باید کاربردهای ورق‌ها را مورد بررسی قرار دهید. ورق‌های روغنی به دلیل ظاهر زیبا، مقاومت و قابلیت فرم‌دهی بالا، در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرند که آشنایی با این کاربردها، در انتخاب ورق مناسب بسیار کمک کننده است. از جمله کاربردهای این ورق عبارتند از:  

  1. ساخت‌وساز: از ورق‌های روغنی به دلیل استحکام و مقاومت بالا در برابر فشار و شرایط جوی نامناسب، در ساخت سقف، دیوار و درب و پنجره‌های فلزی بکار می‌رود.
  2. خودروسازی: این ورق‌های فولادی در خودروسازی برای ساخت بدنه خودرو، گلگیرها، قطعات موتور و شاسی به دلیل قابلیت شکل‌پذیری، استفاده می‌شوند.
  3. ساخت لوازم خانگی: از آنجا که این ورق دارای سطحی صاف، براق و زیبا است، برای تولید بدنه یخچال، ماشین لباس‌شویی، اجاق‌گاز، قطعات فلزی داخل لوازم برقی و مایکروویو مورد استفاده قرار می‌گیرد. 
  4. ساخت قطعات الکترونیکی: این مقطع فولادی دارای مقاومت بالا در برابر خوردگی است ، به همین دلیل در ساخت قاب تابلوهای برقی استفاده می‌شود. 
  5. صنایع فولادی: برخی از لوله‌ها و پروفیل‌های صنعتی به دلیل نیاز به پایداری و دوام خوب با استفاده از این ورق‌ها تولید می‌شوند. 
  6. تولید انواع قطعات فلزی: از ورق‌های روغنی به دلیل خواص مکانیکی عالی که دارند در ساخت مخازن، کانتینرها و  تابلوها بکار می‌روند.

نحوه بررسی کیفیت ورق روغنی

بررسی کیفیت ورق روغنی
بررسی کیفیت ورق روغنی توسط کارشناسان

از دیگر نکات مهم قبل از خرید، بررسی کیفیت ورق روغنی است. ورق‌های با کیفیت معمولا از سطحی درخشان، براق و صاف برخوردار هستند. هر گونه زدگی و خراش در سطح ورق، نشان‌دهند عدم کیفیت آن است. همچنین، روغن روی ورق باید کاملا یکنواخت و بدون لکه باشد. یکنواختی سطح را می‌توانید با دست کشیدن بر سطح ورق تشخیص دهید.

علاوه‌براین، اطمینان حاصل کنید که مشخصات فنی ورق روغنی که شامل ضخامت، عرض و طول هستند، مطابق با جدول اشتال است. در غیر این صورت، ورق روغنی از کیفیت پایینی برخوردار است. از سوی دیگر،  برند تولید کننده را نیز بررسی کنید. برندهای معتبر معمولا تضمین کننده کیفیت و اصالت ورق هستند و تمامی استانداردها را در زمان تولید رعایت می‌کنند. در آخر، می‌توانید نتیجه آزمون خواص مکانیکی و گواهینامه MTC را  از فروشنده درخواست کنید تا از میزان استحکام و مقاومت این محصول، اطمینان حاصل کنید. 

 کارخانه های تولیدکننده ورق روغنی

از آنجا که برند و کارخانه تولیدکننده این ورق می‌تواند تاثیر مستقیمی بر کیفیت این محصول داشته باشد، قبل از خرید ضروری است که کارخانه‌های تولید کننده این محصول را بشناسید. از جمله کارخانه‌های تولید کننده ورق روغنی عبارتند از:

  • ورق روغنی فولاد مبارکه اصفهان
  • ورق روغنی فولاد هفت الماس
  • ورق روغنی فولاد بهمن
  • ورق روغنی فولاد غرب آسیا

این کارخانه‌ها معمولا محصولاتی با کیفیت و مقاومت بالا تولید می‌کنند. این کارخانه‌ها محصولات خود را بر اساس استانداردهای بین‌المللی تولید می‌کنند که این می‌تواند تضمین کننده اصالت کالا باشد. 

نحوه قیمت‌گذاری ورق روغنی و عوامل موثر بر آن

از آنجا که این ورق در صنایع گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد، قیمت آن می‌تواند تحت تاثیر عوامل مختلف تغییر کند. بررسی عوامل موثر بر قیمت این محصول قبل از خرید ورق روغنی، می‌تواند به کاهش هزینه‌های پروژه منجر شود. از جمله عوامل موثر بر قیمت ورق روغنی عبارتند از: 

  • مشخصات فنی ورق روغنی: ضخامت، عرض و حالت(رول و شیت) این محصول، می‌تواند به طور مستقیم بر قیمت ورق روغنی تاثیر گذار باشد. زیرا، ورق‌هایی با ضخامت و عرض بیشتر، زمان تولید بیشتری نیاز دارد. 
  • نوسانات بازار: هرگونه تغییر در بازار فولاد مانند تغییرات در قیمت‌های نفت، فولاد و نرخ ارز می‌تواند باعث کاهش یا افزایش قیمت ورق روغنی شود. همچنین، شرایط اقتصادی کشور نیز به طور مستقیم بر قیمت این محصول تاثیر گذار است. 
  • قیمت مواد اولیه: این نوع از ورق دارای مواد اولیه همچون فولاد خام، کربن، منگنز و دیگر آلیاژها است که در برخی از زمان‌ها از طریق واردات تامین می‌شوند، به همین دلیل دچار نوسانات قیمتی هستند. این تغییرات در قیمت مواد اولیه، می‌تواند بر قیمت نهایی ورق روغنی نیز اثرگذار باشد. 
  • هزینه‌های حمل‌ونقل: بسته به فاصله مکانی بین تأمین‌کننده و خریدار، هزینه سوخت و وزن ورق روغنی، هزینه‌های حمل‌ونقل تغییر می‌کند و می‌تواند قیمت این محصول را تغییر دهد.  
  • وزن ورق روغنی: وزن این محصول می‌تواند به عنوان یک عامل تعیین کننده برای محاسبه قیمت این محصول باشد. هر چه وزن این محصول بیشتر باشد، قیمت آن بالاتر است. 
  • قیمت ورق سیاه: به طور معمول از ورق سیاه به عنوان ماده اولیه برای تولید ورق روغنی استفاده می‌شود که قیمت این محصول نیز تحت تاثیر نوسانات بازار است و با افزایش قیمت ورق سیاه، هزینه تولید ورق روغنی افزایش می‌یابد و در نتیجه قیمت ورق روغنی افزایش می‌یابد. 

نکات مهمی که زمان خرید ورق روغنی باید رعایت شوند

پس از آشنایی با این ورق روغنی و نکات مهم قبل از خرید، در حین خرید ورق روغنی نیز باید برخی از موارد را رعایت کنید. نکات زمان خرید ورق روغنی عبارتند از: 

  • استعلام قیمت ورق روغنی: از مهم‌ترین نکاتی که باید در زمان خرید ورق روغنی به آن توجه کافی داشته باشید، استعلام قیمت این محصول است. همانطور که گفته شد، قیمت ورق روغنی می‌تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله نوسانات بازار، هزینه حمل‌ونقل، ابعاد، وزن و قیمت مواد اولیه تغییر کند. به همین علت، باید قبل از اینکه این محصول را خریداری کنید، از منابع معتبری مانند آهن صد یا تامین‌کنندگان، قیمت این محصول را استعلام بگیرید. سپس، قیمت‌ها را باهم مقایسه کنید تا بتوانید بهترین قیمت این محصول را پیدا کنید.
  • انتخاب بهترین روش برای خرید ورق روغنی: پس از استعلام قیمت، باید از بین روش‌های موجود برای خرید این مقطع فولادی، بهترین روش را انتخاب کنید. انتخاب روش خرید مناسب برای خرید ورق روغنی به مدیریت و بودجه‌بندی پروژه بستگی دارد. در صورتی که به تناژ زیادی از ورق روغنی نیاز دارید، می‌توانید به طور مستقیم از تولیدکنندگان خرید خود را انجام دهید. اما، برای پروژه‌های کوچک بهترین انتخاب بازرگانی‌های معتبر هستند.  
  • بررسی نیاز پروژه: از آنجا که این محصول دارای ضخامت و عرض‌های متفاوتی است، باید مشخص کنید که از این ورق‌ها در کجا و چه شرایطی می‌خواهید استفاده کنید. انتخاب ورق روغنی مناسب بر اساس نیاز پروژه، می‌تواند هزینه پروژه را کاهش دهد و  تاثیر مثبتی بر روند و کیفیت پروژه داشته باشد. به عنوان نمونه، ورق روغنی با گرید ST12 برای صنایع خودروسازی مناسب است. 
  • انتخاب تأمین‌کننده معتبر: از دیگر نکات مهم در حین خرید، انتخاب تامین‌کننده است. با توجه به بررسی‌های انجام شده و آشنایی که قبل از خرید با تامین‌کننده‌ها پیدا کرده‌اید، باید برندی را انتخاب کنید که از کیفیت و اصالت کالای آن اطمینان کافی دارید. با بررسی اعتبار تامین‌کننده در بازار فولاد می‌توانید بهترین انتخاب را داشته باشید. 
  • بررسی پیش فاکتور و نحوه پرداخت: در انتها، در زمان خرید پیش‌ فاکتور ارسالی را به دقت بررسی کنید تا مشخصات ثبت شده، با محصول سفارشی شما یکی باشد. همچنین، تمامی جزئیات مرتبط با خریدار و نحوه پرداخت باید به درستی ذکر شده باشند. 

پس از خرید ورق روغنی باید چه نکاتی را رعایت کنیم؟

پس از خرید این محصول، به موارد زیر باید توجه کافی داشته باشید:

  • باید فاکتور خرید ورق‌ها را به طور کامل بررسی کنید و با بار ارسالی تطابق دهید. همچنین، اطمینان حاصل کنید که ابعاد و ضخامت با محصول انتخابی شما متناسب باشد. 
  • ظاهر ورق را بررسی کنید که خراش، خوردگی و تورفتگی نداشته باشد و کاملا سالم باشد. 
  • برای افزایش طول عمر این محصول و جلوگیری از آسیب‌های احتمالی، ورق‌های روغنی را در محیطی خشک، بدون رطوبت و دور از هر گونه مواد شیمیایی نگهداری کنید. 
  • برای نگهداری طولانی این ورق‌ها در انبار، علاوه بر محیط نگهداری، باید ورق‌های روغنی را به صورت دوره‌ای و در زمان‌های مشخص بررسی و تمیز کنید. با این کار، که آلودگی‌ها حذف شوند، و مشکلات احتمالی شناسایی شوند.
  • برای ماندگاری بیشتر این ورق‌ها و جلوگیری از زنگ‌زدگی و خوردگی، می‌توانید از پوشش‌های محافظ استفاده کنید.

در پایان

ورق روغنی به دلیل داشتن ظاهری زیبا و منحصر به فرد در بسیاری از صنایع بکار می‌رود که نیاز است در زمان خرید این محصول به برخی نکات مانند استانداردها، مشخصات فنی، برند تولیدکننده و کیفیت سطح ورق، توجه کافی داشته باشید. به علاوه، پس از خرید، نگهداری صحیح ورق‌ها در محیطی خشک و دور از رطوبت، بررسی دوره‌ای برای جلوگیری از آسیب و… از اهمیت بالایی برخوردار است. با رعایت نکات راهنمای خرید ورق روغنی، می‌توانید خریدی مقرون‌به‌صرفه و مطمئن داشته باشید.


سوالات متداول راهنمای خرید ورق روغنی:

1.چه نکاتی را باید قبل از خرید ورق روغنی بررسی کنیم؟
قبل از خرید ورق روغنی باید برخی نکات که شامل استانداردها و مشخصات فنی، کاربردهای ورق روغنی، ضخامت و ابعاد ورق، کیفیت سطح ورق و گریدهای مختلف می‌شوند را رعایت کنید.
2.چگونه کیفیت ورق روغنی را بررسی کنیم؟
بررسی کیفیت ورق روغنی شامل توجه به ظاهر صاف و براق، یکنواخت بودن روغن، تطابق ابعاد با استانداردها و دریافت گواهینامه‌های آزمایشگاهی است.
3.نکات مهم پس از خرید ورق روغنی چیست؟
پس از خرید ورق روغنی، فاکتور خرید را بررسی کرده و از سالم بودن ورق‌ها اطمینان حاصل کنید. همچنین، ورق‌ها را در محیط خشک و بدون رطوبت نگهداری کنید و در صورت نگهداری طولانی‌مدت، آنها را به‌طور دوره‌ای بررسی کنید.
4.بهترین برندها برای خرید ورق روغنی کدامند؟
برندهای معتبر مانند فولاد مبارکه اصفهان، فولاد هفت الماس، فولاد بهمن و فولاد غرب آسیا از بهترین گزینه‌ها برای خرید ورق روغنی هستند که محصولات با کیفیت و استانداردهای بین‌المللی تولید می‌کنند.
مقالات مرتبط
ورق روغنی چیست
ورق روغنی: آشنایی با نحوه تولید، کاربردها و انواع ورق روغنی
ورق‌ روغنی یا ورق نورد سرد، یکی از ورق‌های فولادی با پوشش روغن هستند که به روش نورد سرد تولید می‌شون...
ادامه مطلب زمان مطالعه 8
کاربرد ورق روغنی در صنایع مختلف
بررسی کاربرد ورق روغنی از جنبه‌های مختلف
ورق روغنی نوعی از ورق‌های فلزی است که به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود در صنایع مختلف کاربرد گسترده...
ادامه مطلب زمان مطالعه 7
انگهداری اصولی ورق روغنی
نگهداری اصولی ورق روغنی: نکات مهم برای افزایش دوام و جلوگیری از خوردگی
نگهداری از ورق روغنی به دلیل استفاده زیاد در بسیاری از صنایع فولادی از جمله ساختمان‌سازی، خودروسازی،...
ادامه مطلب زمان مطالعه 7
دیدگاه کاربران
ارسال دیدگاه به صورت میهمان ورود به حساب کاربری
آدرس دفتر مرکزی اصفهان کنار گذر اتوبان خرازی ساختمان دانشگاه پیام نور طبقه 2 واحد 3
آدرس کارخانه اصفهان شهرک صنعتی تیران، خیابان۶، پلاک۸۵
آدرس انبار نهضت آباد، رو به روی شهرک صنعتی تیران، انبار آهن صد
تلفن تماس 34094 - 031
نوسانات بازار ۲۷ اسفند
اشتراک گذاری
نمودار قیمت
برای درخواست مشاوره اطلاعات خود را وارد کنید
ثبت نام در سایت به منزله قبول قوانین سایت است.