داستان یک هفتهی پرنوسان در بازار فولاد، دلار و طلا
-
دسته بندی
-
تاریخ انتشار۱۴۰۳/۱۱/۲۵
-
تاریخ بروزرسانی۱۴۰۳/۱۱/۲۵
-
بازدید246
-
دیدگاه ها0 دیدگاه
بازار ایران همواره تحت تاثیر نوسانات بسیاری بوده است. از دلار و طلا گرفته تا انواع محصولات خوراکی! اما این هفته بیشترین تاثیر بازار فولاد مربوط به دلار بود.
دلار پادشاه نوسانات ایران
صبح شنبه، بازار با نگرانیهای معاملهگران از آینده نرخ ارز آغاز شد. دلار روی ۸۸،۵۵۰ تومان قرار داشت، اما شاخصهای تکنیکال نشان میدادند که احتمال افزایش قیمت وجود دارد. در همین حال، در گروههای تلگرامی و کانالهای تحلیلی، معاملهگران از احتمال شکست مقاومت روانی ۹۰ هزار تومان صحبت میکردند.
تنها چند ساعت بعد، دلار مرز ۹۰ هزار تومان را رد کرد. بررسی نمودارهای معاملاتی نشان میداد که ورود نقدینگی به بازار ارز افزایش یافته و فشار خرید بر عرضه غلبه کرده است. اما آیا این صعود پایدار بود؟ برخی تحلیلگران بر اساس الگوهای حجمی و رفتار خریداران معتقد بودند که این روند همچنان میتواند ادامه داشته باشد، مگر آنکه بانک مرکزی با ابزارهای مداخلهای، عرضه را تقویت کند.
در بازارهای جهانی نیز، شاخص DXY (شاخص ارزش دلار در برابر ارزهای جهانی) نشان میداد که قدرت دلار آمریکا در حال افزایش است. این یعنی، ریسک تورمی در ایران همچنان بالا باقی خواهد ماند و فشار بر کالاهای پایه از جمله فولاد ادامه خواهد داشت.
فولاد زیر سایهی دلار
در بازار داخلی، معاملهگران فولاد ابتدا ترجیح دادند منتظر واکنش بازار جهانی باشند. تقاضا برای مقاطع فولادی، خصوصاً در حوزه صادراتی، افزایش داشت اما فروشندگان نیز به دلیل چشمانداز رشد بیشتر قیمتها، تمایلی به عرضه گسترده نشان نمیدادند.
با افزایش نرخ دلار، حاشیه سود صادرات میلگرد بهبود یافت. تحلیلگران معتقدند که در صورت ثبات نرخ ارز در سطوح بالا، صادرات مقاطع فولادی افزایش پیدا خواهد کرد. این موضوع روی قیمت میلگرد نیز تاثیر به سزایی داشته است.
تیرآهن: در بازار داخلی، علائم اصلاح قیمت مشاهده شد، اما هنوز مشخص نیست که آیا این یک اصلاح تکنیکال کوتاهمدت است یا نشانهای از تغییر روند. برخی از خریداران کلان، دست نگه داشتند تا شرایط تثبیت شود.
اما در این میان، عامل دیگری نیز در حال شکلدهی به روند قیمتهاست…
بازی گازوئیل با اعصاب بازار فولاد!
در حالی که سرمایهگذاران در بازار فولاد در حال بررسی استراتژیهای معاملاتی خود بودند، انتشار اخبار مربوط به احتمال افزایش قیمت گازوئیل در ماههای پایانی سال، نگرانیهایی را ایجاد کرد.
افزایش قیمت گازوئیل، مستقیماً بر هزینههای حملونقل تأثیر خواهد گذاشت.
این موضوع میتواند موجب رشد مجدد قیمت مقاطع فولادی در بازار داخلی شود، حتی اگر دلار در محدوده کنونی باقی بماند.
به همین دلیل، بسیاری از خریداران و فروشندگان، منتظر واکنش دولت و سیاستگذاران اقتصادی در این زمینه هستند.
طلا؛ بازیگر فرعی اما تأثیرگذار
در کنار رشد دلار، بازار طلا نیز با نوساناتی همراه شد. سکه امامی به X میلیون تومان رسید و درحالیکه برخی انتظار داشتند که با افزایش عرضه از سوی بانک مرکزی، روند صعودی متوقف شود، اما تقاضای سرمایهگذاری همچنان بالا بود.
دولت برای کنترل بازار، عرضه سکه را افزایش داد، اما این اقدام تنها بخشی از هیجانات بازار را مهار کرد.
تحلیلگران معتقدند که طلا ممکن است در آینده یک پولبک تجربه کند، چرا که بخشی از افزایش قیمت ناشی از هیجان بازار است، نه تقاضای بنیادی.
در چنین شرایطی، دلار همچنان فرمانروای اصلی بازار است، اما نوسانگیران چشم از بازار طلا برنخواهند داشت.
بازار به کدام سمت میرود؟
روند صعودی دلار، محرک اصلی تغییرات قیمتی در بازار فولاد است.
بازار صادراتی در حال تقویت است، اما فشار بر بازار داخلی میتواند به رکود نسبی در معاملات داخلی منجر شود.
افزایش احتمالی قیمت سوخت، عامل تأثیرگذار جدیدی است که باید تحت نظر قرار گیرد.
بازار طلا ممکن است در آینده پولبک بزند، اما همچنان تحت تأثیر روند کلی دلار باقی خواهد ماند.
در چنین شرایطی، استراتژی معاملهگران حرفهای، بررسی دقیق روندهای قیمتی و استفاده از ابزارهای مدیریت ریسک خواهد بود. این دقیقا همان استراتژی است که در برای تحلیل قیمت میلگرد در سال 2025 در نظر داریم. در یک جمله:
“در این بازار، تنها کسانی موفق خواهند بود که با صد تحلیل همراه باشند”