بررسی دقیق و ریزبینانه ورق گالوانیزه + انواع ورق گالوانیزه

17 زمــــــان مطالعه
امتیاز کاربران ( 0 رای )
0
  • دسته بندی
    مطالب ورق
  • تاریخ انتشار
    ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
  • تاریخ بروزرسانی
    ۱۴۰۴/۰۱/۲۱
  • بازدید
    192
  • دیدگاه ها
    0 دیدگاه
چاپ مقاله ذخیره مقاله اشتراک گذاری
+ سایز متن -

ورق آهنی گالوانیزه را می‌توان جزء مهم‌ترین و پرکاربردترین محصولات فولادی دانست. از آنجا که این ورق، مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی دارد، در عمده صنایع بزرگ مانند ساختمان‌سازی، خودروسازی، لوازم خانگی و حتی کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. شناخت ویژگی های ورق گالوانیزه و دلایل محبوبیت آن در صنایع مختلف، برای فعالان حوزه فولاد همیشه جذاب بوده است. در ادامه این مقاله از آهن صد، انواع ورق گالوانیزه به همراه کاربردها، مزایا و معایب آن، با جزئیات بررسی می‌شود.

ورق گالوانیزه چیست؟ 

ورق گالوانیزه همان ورق فولادی است که با لایه‌ای از عنصر روی(Zn) پوشش داده شده و خواص ویژه‌ای کسب کرده است. پوشش‌دهی محصولات فولادی با فلز روی (گالوانیزاسیون)، با هدف جلوگیری از زنگ‌زدگی این محصولات انجام می‌شود. عامل اصلی مقاومت بسیار بالای ورق گالوانیزه، وجود فلز روی است که خاصیت ضد زنگ دارد؛ از این رو، به آن ورق ضد زنگ نیز گفته می‌شود. 

فرآیند گالوانیزاسیون ورق، به دو روش سرد و گرم امکان پذیر است. در روش گالوانیزه گرم، ورق های فولادی درون حوضچه‌ای از عنصر روی مذاب‌ غوطه‌ور شده و به عبارتی روی‌اندود می‌شوند. این فرآیند موجب افزایش مقاومت ورق گالوانیزه در برابر اکسید آهن و خوردگی می‌شود. اما در روش گالوانیزه سرد(الکترولیز)، یک پوشش رنگی حاوی درصد بالایی از عنصر روی، بر روی سطح ورق فولادی اعمال می‌شود. این روش نسبت به گالوانیزه گرم، دوام کمتری داشته و معمولاً در جایی که نیازمند استحکام و مقاومت بالا باشد، استفاده نمی‌شود.

ویژگی‌ها و مشخصات فنی ورق گالوانیزه

  • مقاومت در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی

همان‌طور که گفته شد، ورق گالوانیزه به دلیل وجود یک لایه پوششی از فلز روی(زینک)، بر روی سطح خود، دارای مقاومت منحصر به‌فردی در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی است. این لایه زینک به عنوان یک عامل مهارکننده برای جلوگیری از خوردگی در برابر مواد شیمیایی آسیب‌رسان و مخرب مانند اسیدها و نمک‌ها عمل می‌کند.

  • قابلیت جوش‌پذیری و شکل‌پذیری

ورق‌های گالوانیزه به دلیل خاصیت انعطاف‌پذیری و ارتجاعی خود، به سادگی می‌توانند در فرم‌ها و ابعاد مختلف شکل بگیرند. این ویژگی، به تولیدکنندگان امکان ساخت محصولات متنوعی را با استفاده از ورق گالوانیزه می‌دهد. علاوه بر این، ورق های گالوانیزه قابلیت جوش‌پذیری مناسبی دارند که البته فرآیند جوشکاری آن‌ها با آهن کمی متفاوت است. 

  • ضخامت، عرض، طول، وزن و استاندارد

ورق‌های گالوانیزه در کارخانه های ایران با ضخامت‌های ۰/۱۸ تا ۶ میلی‌متر تولید می‌شوند و برای تهیه ورق با ضخامت های کمتر یا بیشتر از این مقدار، باید به ورق های وارداتی مانند ورق گالوانیزه چینی رجوع کرد. ورق های گالوانیزه تولیدی در ایران، معمولاً به‌صورت رول‌هایی با دو عرض ۱۰۰۰ و ۱۲۵۰ میلی‌متر و وزنی حدوداً ۷/۵ تن به بازار عرضه می‌شوند. از پرکاربردترین گرید های ورق گالوانیزه، می‌توان بهCAN/CSA G164 ،ASTM A653 ،AS/NZS 4680 ، ASTM A123 و ISO 1461 اشاره کرد.

ورق گالوانیزه رول شده
ورق گالوانیزه رول‌شده در کارخانه
  • ظاهر براق یا مات – بسته به نوع پوشش

ظاهر ورق های گالوانیزه ممکن است براق یا مات باشد که به نوع پوشش آن‌ها بستگی دارد. ورق های گالوانیزه‌ای که دارای سطح مات و کدر هستند، معمولاً به روش گالوانیزه گرم تولید می‌شوند، در حالی که ورق های تولید شده در فرآیند الکتروگالوانیزاسیون(گالوانیزه سرد)، ظاهری درخشان و براق دارند.

  • تأثیر پوشش روی در کیفیت نهایی

پوشش روی، موجب افزایش مقاومت ورق گالوانیزه در برابر مخرب های شیمیایی و آسیب هایی نظیر خوردگی شده و به تبع آن، افزایش عمر مفید و بهبود عملکرد ورق در شرایط محیطی مختلف را در پی خواهد داشت. این پوشش، ورق گالوانیزه را به لحاظ کیفیت و استحکام، از دیگر انواع ورق فولادی متمایز کرده است.

انواع ورق گالوانیزه

سهم بسیار گسترده‌ای از بازار محصولات فولادی، در اختیار ورق های گالوانیزه است. این ورق ها از انواع مختلفی بر اساس روش ساخت، نوع پوشش و کاربرد تشکیل شده‌اند که اغلب آن‌ها از تقاضای بالای صنایع برخوردار هستند.

انواع ورق گالوانیزه بر اساس نوع گالوانیزه شدن:

  • ورق های گالوانیزه گرم

ورق هایی که با روش گالوانیزاسیون گرم تولید شده‌اند، به این نام شناخته می‌شوند. گالوانیزاسیون گرم، فرایند غوطه‌وری ورق‌های فولادی در یک مخزن حاوی روی مذاب است که افزایش مقاومت ورق را در پی دارد. ورق های گالوانیزه گرم معمولاً در مکان هایی که با اتمسفر، خاک یا آب مخرب تماس داشته باشند، استفاده می‌روند. مانند تجهیزات پتروشیمی، لوله‌ها، مبدل های حرارتی و…

  • ورق های گالوانیزه سرد(الکتروگالوانیزه)

ورق‌های گالوانیزه سرد از طریق فرایند آبکاری یا همان گالوانیزاسیون الکتریکی تولید می‌شوند. در این فرآیند، عنصر روی به‌صورت الکترولیتی بر روی ورق‌ها پوشش داده می‌شود. این ورق‌ها به دلیل دمای کمتر فرآیند تولیدشان نسبت به ورق‌های گرم، به ورق‌های سرد شناخته می‌شوند. ورق های گالوانیزه سرد برای ساخت قطعات خودرو و حتی تولید پیچ و مهره نیز بسیار مناسب هستند.

انواع ورق گالوانیزه بر اساس نوع سطح و پوشش نهایی:

  • ورق گالوانیزه ساده

عمده ورق های گالوانیزه موجود در بازار، به شکل ساده تولید می‌شوند و طرح یا رنگ خاصی ندارند. این ورق‌ها با توجه به مقاومت بالا و قیمت مناسب‌شان، در صنایع مختلف کشور، بسیار پرکاربرد و مورد نیاز هستند. 

  • ورق‌های گالوانیزه با پوشش های مختلف روی

پوشش روی، تأثیر بسیار زیادی در کیفیت و مقاومت ورق‌های گالوانیزه دارد. این پوشش می‌تواند به شکل‌های مختلفی از جمله به صورت روی‌اندود پولکی‌شکلِ(ریز گل و درشت گل)، پوشش آلیاژ روی-آهن و ديگر پوشش‌های متنوع دو رویه(دو طرفه) اعمال شود.

  • ورق گالوانیزه رنگی

هر کجا از ورق های رنگی نام برده شود، منظور همان ورق گالوانیزه‌ای است که در فرآیند تولید، با رنگ های الکترواستاتیک رنگ‌آمیزی شده است. ورق های گالوانیزه رنگی، علاوه بر ظاهر زیبا، مقاومت فیزیکی و قیمت بیشتری نیز نسبت به ورق های ساده دارند. از این ورق‌ها در صنایع لوازم خانگی و ساختمان‌سازی استفاده بسیار زیادی می‌شود. ورق رنگی در موارد مختلفی از جمله سقف سوله‌ها، شیروانی‌ها، نمای ساختمان‌ها، ساخت بدنه یخچال و سایر لوازم خانگی کاربرد دارد.

  • ورق گالوانیزه آجدار

یکی دیگر از انواع ورق گالوانیزه، ورق آجدار است به آن ورق کف‌سازی یا ورق برجسته نیز گفته می‌شود. در طی فرآیند تولید این ورق، عملیات آج‌زنی روی آن انجام می‌شود که الگوهای برجسته، منظم و دارای اصطکاکی را ایجاد می‌کند. استفاده در کف اتوبوس‌ها و ماشین‌آلات، از جمله کاربردهای ورق‌ گالوانیزه آجدار است. 

لازم به ذكر است كه ورق‌های گالوانيزه را از منظر ظاهر نیز می‌توان به سه دسته صاف، موج‌دار و رول شده تقسیم‌بندی کرد. این ورق‌ها با توجه به ظاهر خود، در صنایع مختلف، کاربردهای متفاوتی نیز دارند.

ورق گالوانیزه موج‌دار
ورق گالوانیزه موج‌دار(مناسب سقف های شیروانی)

انواع ورق گالوانیزه بر اساس کاربرد یا استاندارد:

  • ورق گالوانیزه صنعتی

ورق گالوانیزه صنعتی، بیشتر در صنایع سنگین مانند ساخت مخازن، پل‌ها و سازه‌های فلزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مقاومت بالای این ورق در برابر فشار و خوردگی، آن را برای استفاده در محیط‌های صنعتی مناسب ساخته است. 

  • ورق گالوانیزه ساختمانی

این نوع ورق، در ساخت سقف‌، دیوار و نمای ساختمان‌های مختلف، پرکاربرد است. ساختمان های فلزی، نیازمند ورقی سبک‌وزن، با عمر مفید بالا و مقاوم در برابر شرایط جوی خاص مانند رطوبت خواهند بود که نزدیک‌ترین گزینه، ورق گالوانیزه است.

  • ورق گالوانیزه خودرو

ورق های گالوانیزه، به دلیل وزن نسبتاً سبکی که دارند، در فرآیند ساخت بدنه خودرو، قطعات داخلی و محافظ‌ های زیرین خودرو، به‌کار برده می‌شوند. همچنین مقاومت این ورق‌ در برابر زنگ‌زدگی و ضربات مختلف، منجر به افزایش ایمنی و طول عمر خودروها خواهد شد. 

  • ورق گالوانیزه لوازم خانگی

معمولاً در ساخت یخچال‌ها، ماشین‌‌های لباس‌شویی، اجاق گاز و دیگر لوازم خانگی، از ورق گالوانیزه مناسب استفاده می‌شود. سطح صاف و مقاومت این ورق در برابر حرارت و رطوبت، آن را برای چنین مصارفی مناسب می‌سازد. 

بر اساس/ کاربردصنعتیساختمانیخودروسازیلوازم خانگی
مقاومتبسیار زیادنسبتاً زیادمتوسطکمتر
ضخامت  0/5 الی 6 میلی‌‌متر0/3 تا 0/7 میلی‌متر0/7 تا 1/2 میلی‌متر0/18 تا 0/3 میلی‌متر
قیمت تقریبیبیشترمتوسطمتوسطکمتر
مقایسه انواع ورق گالوانیزه بر اساس کاربرد

کاربردهای ورق گالوانیزه در صنایع مختلف

  • صنعت ساختمان‌سازی 

ورق های گالوانیزه در صنعت ساختمان، نسبت به سایر صنایع، کاربرد بسیار زیادی دارند. برای ساخت انواع مختلفی از سقف‌های فلزی و شیروانی، پنل‌ دیواری، اسکلت سبک، لوله‌ گالوانیزه(برای لوله‌کشی)، نمای ساختمان‌ها و… از این ورق استفاده می‌شود. در این صنعت، معمولاً ورق‌های ورق گالوانیزه موج‌دار با ضخامت حدود 0/3 تا 0/7 میلی‌متر به‌کار برده می‌شود.

  • صنعت خودروسازی

ورق گالوانیزه به دلیل ضدزنگ بودن و مقاومت در برابر خوردگی، برای ساخت قطعات خودرو به‌کار می‌رود. از جمله کاربرد های این ورق‌ در صنعت خودروسازی می‌توان به تولید اجزای بدنه خودروها، ساخت جعبه‌های باتری، سیستم اگزوز و تولید قطعات داخلی موتور اشاره کرد. ورق‌هایی با ضخامت تقریبی بین 0/7 تا 1/2 میلی‌متر، برای استفاده در صنعت خودروسازی مناسب هستند.

  • صنعت کشاورزی

از ورق گالوانیزه برای ساخت انواع تجهیزات کشاورزی مانند سیستم‌های آبیاری، تانکرها، گلخانه‌ها، تجهیزات مزارع و مخازن نگهداری محصولات کشاورزی استفاده می‌شود. این ورق، به دلیل مقاومت کافی در برابر شرایط محیطی سخت، در صنعت کشاورزی بسیار پرکاربرد است.

  • صنایع برق و مخابرات

در صنعت برق و مخابرات، از انواع ورق فولادی، به‌خصوص ورق گالوانیزه، استفاده زیادی می‌شود. تا آنجا که شرکت های حوزه برق، جزء مهم‌ترین خریداران ورق گالوانیزه از کارخانجات مختلف کشور هستند. از این ورق در دکل‌های انتقال برق، تابلوهای الکتریکی و سایر موارد استفاده می‌شود. 

  • تجهیزات خانگی

همانطور که قبلاً گفته شد، ورق گالوانیزه به دلیل وزن سبک و مقاومت بالایی که در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی دارد، برای تولیدکنندگان لوازم خانگی بسیار محبوب است. این ورق‌ در ساخت بدنه و قطعات تجهیزات مختلف از جمله یخچال‌، ماشین‌ لباس‌شویی، اجاق‌گاز و دیگر وسایل، به‌کار می‌رود. همچنین، دوام و طول عمر بالای ورق گالوانیزه، تأثیر زیادی بر کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری وسایل، در طول زمان خواهد داشت. 

بررسی کامل قیمت ورق گالوانیزه

قیمت ورق گالوانیزه تحت تأثیر عوامل متعددی قرار دارد که شامل قیمت مواد اولیه، هزینه‌های تولید، نوسانات بازار فولاد، حمل‌ونقل و انبارداری است. قیمت انواع ورق گالوانیزه، بطور مستمر و گاهی اوقات به‌صورت روزانه در حال تغییر و به‌روزرسانی است. برای یک خرید مناسب، ابتدا باید از قیمت ورق گالوانیزه و مطابقت آن با بودجه خود مطّلع شوید. اما قیمت نهایی این ورق، به عوامل مختلفی بستگی دارد که بررسی هر کدام از آن‌ها، حائز اهمیت است.

عوامل تاثیرگذار بر قیمت ورق گالوانیزه:

  • ضخامت و ابعاد ورق

ابعاد و ضخامت ورق گالوانیزه به طور مستقیم بر قیمت آن تأثیر می‌گذارد. ورق‌های ضخیم‌تر و بزرگ‌تر، به‌دلیل افزایش مصرف مواد اولیه و انرژی در فرآیند تولیدشان، مسلماً گران‌تر خواهند بود.

  • نوع پوشش

نوع پوشش روی ورق گالوانیزه هم در قیمت نهایی آن نقش دارد. پوشش‌هایی که کیفیت بالاتری داشته و مقاومت بیشتری در برابر خوردگی و سایش نشان می‌دهند، قیمت بیشتری خواهند داشت.

  • نرخ روی در بازار جهانی

قیمت روی در بازار جهانی یکی از مهم‌ترین عوامل تعیین کننده قیمت ورق گالوانیزه است. افزایش یا کاهش قیمت روی سریعاً بر هزینه تولید ورق گالوانیزه تأثیر خواهد گذاشت.

  • نوسانات ارز

بطور کلی، نوسانات قیمت ارز بر همه چیز از جمله ورق گالوانیزه تأثیر می‌گذارد. اگر پول داخلی کشور در برابر ارزهای خارجی تضعیف شود، قیمت مواد اولیه وارداتی افزایش می‌یابد و در نتیجه آن، قیمت ورق گالوانیزه بالا خواهد رفت.

  • برند تولیدکننده و کشور سازنده

برند تولیدکننده و کشور سازنده ورق‌ گالوانیزه هم نقش مهمی در تعیین قیمت آن دارد. برندهای معروف و کشورهایی که با تکنولوژی صنعتی پیشرفته، محصولات با کیفیت‌تری تولید می‌کنند، ورق گالوانیزه خود را گران‌تر به فروش می‌رسانند.

  • هزینه حمل و انبارداری

هزینه های جابه‌جایی و نگه‌داری، همواره جزء عوامل اصلی تأثیرگذار بر قیمت ورق گالوانیزه، بوده است. فاصله میان محل تولید و مصرف ورق، روش حمل‌و‌نقل و شرایط انبارداری محصولات، نکات بسیار مهمی در محاسبه قیمت نهایی ورق گالوانیزه هستند.

مزایا و معایب ورق گالوانیزه 

ورق گالوانیزه به دلیل ویژگی‌های خاص خود، برای استفاده در صنایع زیادی انتخاب می‌شود. کاربران، مزایای منحصربه‌فرد این ورق فولادی را، دلیل انتخاب خود ذکر می‌کنند. اما ورق گالوانیزه، علی‌رغم مزایای متعدد، دارای معایبی نیز هست که ممکن است برخی را از تهیه و استفاده این ورق آن باز دارد.

مزایای ورق گالوانیزه:

  • طول عمر بالا

ورق گالوانیزه به دلیل وجود پوششی از فلز روی، مقاومت زیادی در برابر آسیب های خوردگی و زنگ‌زدگی دارد. این ویژگی موجب می‌شود که طول عمر این ورق‌، نسبت به سایر ورق‌های فولادی، بیشتر باشد. بطور کلی پوشش روی، بهترین نوع پوشش برای افزایش مقاومت ورق فولادی است.

  • مقرون‌به‌صرفه بودن در بلندمدت

با وجود اینکه قیمت اولیه ورق گالوانیزه ممکن است بالاتر از سایر ورق‌ها باشد، اما به دلیل نیاز کمتر به تعمیر و نگهداری، در بلندمدت مقرون‌به‌صرفه‌تر بوده و هزینه های کمتری ایجاد می‌کند. به همین دلیل، اکثر پیمان‌کاران، ورق گالوانیزه را مناسب‌ترین گزینه برای استفاده می‌‌دانند.

  • امکان بازرسی آسان

با توجه به ضرورت بازرسی سازه‌های مختلف به‌صورت سالیانه، ورق‌های گالوانیزه مورد استفاده نیز باید از لحاظ استحکام و سلامت کیفی، بازرسی شوند. این ورق‌ها بدون نیاز به آزمایش‌های پیچیده، تنها با مشاهده چشمی قابل بررسی هستند و صرف هزینه زیاد برای تست کیفیت این محصولات، لازم نیست.

معایب ورق گالوانیزه:

  • احتمال پوسته‌شدن لایه روی(ZN) در شرایط شدید

در شرایط محیطی خاص و سخت، مانند قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی قوی یا دمای بسیار بالا، ممکن است لایه روی ورق گالوانیزه پوسته‌پوسته شود و مقاومت آن را کاهش دهد. این اتفاق ممکن است با گذشت زمان طولانی یا ضربات بیرونی نیز رخ بدهد، اما اکثر اوقات، مواد شیمیایی مخرب عامل اصلی بوده است.

  • کاهش مقاومت در دمای بسیار بالا

ورق گالوانیزه در دمای بسیار بالا ممکن است مقاومت خود را از دست بدهد. این موضوع می‌تواند کاربرد این ورق را در محیط هایی که نیاز به مقاومت حرارتی بالا دارند، محدود کند. 

  • جوشکاری سخت

جوشکاری بر روی ورق‌های گالوانیزه قابل انجام است، اما در حین جوشکاری این ورق، یک نوع گاز سمی ایجاد می‌شود که برای سلامتی ریه انسان، مضر است. استفاده از ماسک مخصوص هنگام جوشکاری، می‌تواند از بروز مشکل جلوگیری کند.

تولید کنندگان ورق گالوانیزه در ایران

حجم تولیدات ورق گالوانیزه در ایران با توجه به تقاضای صنایع مختلف، بسیار زیاد است. کارخانه های مختلف بزرگ و کوچک، ورق گالوانیزه را به عنوان محصول نهایی و غیرنهایی تولید می‌کنند. از مهم‌ترین تولیدکنندگان این ورق، می‌توان به شرکت های فولاد غرب آسیا، فولاد امیرکبیر کاشان، فولاد کاویان اهواز، صنایع هفت الماس، شرکت فولاد تاراز و شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری اشاره کرد. اما شاید بتوان گفت که بیشترین و باکیفیت‌ترین ورق های گالوانیزه در ایران، در کارخانه های فولاد مبارکه اصفهان و فولاد اکسین خوزستان تولید می‌شوند.

تفاوت ورق گالوانیزه با سایر ورق‌های فلزی

  • تفاوت ورق گالوانیزه با ورق روغنی

ورق روغنی از فرآیند نورد سرد تولید شده و با پوشش روغنی خود، بطور کوتاه‌مدت در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی مقاومت می‌کند؛ در حالی که ورق گالوانیزه با پوشش روی، مقاومت بالاتر و عمر طولانی‌تری نسبت به آن دارد. همچنين، ورق گالوانیزه به دلیل دوام بیشتر و فرآیند تولید پیچیده‌، معمولاً گران‌تر است.

  • تفاوت ورق گالوانیزه با ورق استیل

ورق استیل از فولاد ضد زنگ(حاوی کروم و نیکل) ساخته شده و به طور ذاتی در برابر خوردگی مقاوم است. در حالی که ورق گالوانیزه یک ورق فولادی معمولی با پوششی از جنس روی بوده و تمام مقاومت آن، وابسته به این پوشش است. از نظر قیمت نیز، ورق استیل گرانتر بوده و در صنایع سنگین و حساس استفاده می‌شود. اما ورق گالوانیزه برای مصارف معمولی و با بودجه محدود مناسب است.

  • تفاوت ورق گالوانیزه با ورق سیاه

ورق گالوانیزه با توجه به لايه‌ای که از فلز روی بر سطح آن پوشيده شده، در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی بسيار مقاوم است؛ اما ضخامت این ورق، حین فرآیند تولید نازک شده و استحکام آن کاهش پيدا كرده است. در حالی كه ورق سیاه بدون هرگونه پوشش بوده و از استحكام بالایی در برابر فشار برخوردار است؛ هرچند که سطح تیره‌ آن، در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی مقاوم نیست.

بر اساس/ نوعورق گالوانیزهورق سیاهورق استیلورق روغنی 
مقاومتدر برابر خوردگی و زنگ‌زدگی، مقاومت بسیار زیاد ولی در برابر فشار، استحکام کمی دارد.استحکام بالایی در برابر فشار بیرونی دارد، اما مقابل آسیب هایی نظیر خوردگی، آسیب پذیر است.با توجه به مواد اولیه ساخت(کروم و نیکل)، مقاومت ذاتی بسیار بیشتری نسبت به گالوانیزه دارد.نسبت به ورق گالوانیزه، مقاومت کمتری در برابر زنگ‌زدگی دارد.
عمر مفیدبسیار طولانی(10 تا 30 سال)نه‌چندان زیاد (2 الی 12 سال)کمتر از ورق های گالوانیزهکمتر از گالوانیزه (3 الی 10 سال)
قیمتارزان‌تر از ورق استیلارزان‌تر از گالوانیزهگران‌تر از گالوانیزهارزان‌تر از گالوانیزه
کاربردهامحیط‌های آسیب پذير / با بودجه متوسطپروژه‌های کم‌هزینه و غیرحساسصنایع سنگين و حساسمصارفی با ظاهر مهم و دقت در ابعاد
مقایسه انواع ورق‌های فولادی با ورق گالوانیزه

چگونه ورق گالوانیزه مناسب انتخاب کنیم؟

  • انتخاب بر اساس نوع پروژه

هر پروژه صنعتی یا ساختمانی نیازمند ورق گالوانیزه با ویژگی‌های خاص خود است. برای مثال، در ساخت سقف‌های شیروانی باید به دنبال ورق‌های نازک با پوشش گالوانیزه گرم و رنگ کوره‌ای بود تا در برابر عوامل جوی مقاومت بالایی داشته باشد. در مقابل، برای پروژه‌های سنگین مانند ساخت مخازن آب یا سازه‌های فضای باز، استفاده از ورق‌های ضخیم‌تر با پوشش یکنواخت روی، ضروری است. بنابراین، اولین قدم در انتخاب ورق گالوانیزه، شناخت دقیق نیازهای پروژه است.

  • ضخامت و ابعاد مناسب برای کاربرد خاص

یکی از مهم‌ترین معیارهای انتخاب ورق گالوانیزه، توجه به ضخامت و ابعاد آن است. به عنوان مثال، در مصارف سبک مانند ساخت لوازم خانگی، ورق‌هايی با ضخامت کم مناسب‌ خواهند بود، در حالی که برای پروژه‌های صنعتی مانند ساخت دکل‌های انتقال برق، باید ورق‌های ضخیم‌تری تهیه کرد. 

  • روش تشخیص ورق با کیفیت

کیفیت ورق گالوانیزه تأثیر مستقیمی بر دوام و عملکرد آن دارد و اولین راه تشخیص آن، مشاهده ظاهر ورق است. سطح ورق گالوانيزه باید عاری از ترک، حباب یا ناهمواری باشد. همچنین، اندازه‌گیری میزان پوشش روی نیز می‌تواند یکی از راه های تشخیص کیفیت ورق باشد. (حداقل ۱۲۰ گرم بر مترمربع، حالت استاندارد پوشش روی است.)

  • راهنمای خرید از بازار ایران (نکات کاربردی برای خریداران)

برای خرید ورق گالوانیزه داخلی، توصیه می‌شود برندهای معتبری مانند فولاد مبارکه یا هفت الماس را انتخاب کنید. اطلاع از قیمت‌های روز در سایت‌های قابل اطمینان نیز می‌تواند امکان مقایسه قبل از خرید را فراهم آورد.

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

ورق گالوانیزه، با پوشش محافظی از جنس روی، جزء بادوام‌ترین محصولات فولادی به حساب می‌آید که در موارد مختلف، از ساخت‌وساز گرفته تا تولید لوازم خانگی، کاربرد گسترده‌ دارد. این ورق در دو نوع اصلی، گالوانيزه گرم(با دوام بالا) و گالوانيزه سرد(اقتصادی‌تر) تولید می‌شود. ورق گالوانیزه با ویژگی‌هايی مانند مقاومت قوی، عمر طولانی و قیمت مقرون‌به‌صرفه، يک گزینه‌ ایده‌آل و محبوب برای صنايع مختلف است. اما یک انتخاب مناسب در میان انواع متنوع آن، مستلزم توجه به نیازهای پروژه، محیط استفاده، بودجه و کیفیت ورق است. 


سولات متداول درباره ورق گالوانیزه

1. ورق گالوانیزه چیست؟
ورق گالوانیزه، یکی از انواع پرکاربرد ورق فولادی است که وجود پوششی از جنس روی، مقاومت آن را بسیار افزایش داده و برای استفاده در صنایع مختلف، مناسب ساخته است.
2. آیا امکان جوشکاری ورق گالوانیزه وجود دارد؟
بله، ورق گالوانیزه قابل جوشکاری است؛ اما نیاز به تجهیزات ایمنی مناسب برای جلوگیری از آسیب گاز سمی آن دارد.
3. عمر مفید ورق گالوانیزه چقدر است؟
عمر مفید ورق گالوانیزه، بسته به شرایط محیطی و کیفیت پوشش روی آن، متغیر خواهد بود. اما این ورق، بطور کلی عمر طولانی دارد و تخمین برخی کارشناسان، بین 10 تا 30 سال است.

4. چگونه اصل بودن و کیفیت ورق گالوانیزه را تشخیص دهیم؟
مشاهده ظاهر ورق، بررسی پوشش یکنواخت روی و خرید از فروشندگان معتبر می‌تواند به تشخیص کیفیت ورق گالوانیزه کمک کند.

مقالات مرتبط
دیدگاه کاربران
ارسال دیدگاه به صورت میهمان ورود به حساب کاربری
آدرس دفتر مرکزی اصفهان کنار گذر اتوبان خرازی ساختمان دانشگاه پیام نور طبقه 2 واحد 3
آدرس کارخانه (آتی فولاد) اصفهان شهرک صنعتی تیران، خیابان۶، پلاک۸۵
فروش حضوری (آرادبرش) نهضت آباد، رو به روی شهرک صنعتی تیران، انبار آهن صد
تلفن تماس 34094 - 031
قیمت روز مقاطع فولادی
اشتراک گذاری
نمودار قیمت
برای درخواست مشاوره اطلاعات خود را وارد کنید
ثبت نام در سایت به منزله قبول قوانین سایت است.