راهنمای خرید لوله گالوانیزه: از انتخاب تا نگهداری

8 زمــــــان مطالعه
امتیاز کاربران ( 0 رای )
0
  • دسته بندی
    مطالب لوله
  • تاریخ انتشار
    ۱۴۰۳/۰۸/۱۰
  • تاریخ بروزرسانی
    ۱۴۰۳/۰۸/۱۰
  • بازدید
    72
  • دیدگاه ها
    0 دیدگاه
چاپ مقاله ذخیره مقاله اشتراک گذاری
+ سایز متن -

لوله گالوانیزه به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی، طول عمر طولانی و قیمت مناسب، در بسیاری از پروژه‌های ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما به دلیل تنوع انواع مختلف این محصول و ویژگی‌های منحصر به فرد هر یک، انتخاب و خرید لوله گالوانیزه می‌تواند یک چالش باشد. در این مقاله قصد داریم نکاتی را که باید قبل، حین و بعد از خرید لوله گالوانیزه در نظر داشته باشید، بررسی کنیم.

معرفی مختصر از لوله گالوانیزه

به لوله‌های فولادی که با روی پوشش داده می‌شوند و در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی مقاوم هستند، لوله گالوانیزه می‌گویند. این لوله‌ها به دلیل داشتن پوششی از روی، دارای عمر طولانی‌تر و مقاومت بیشتری در برابر زنگ‌زدگی در محیط‌های مرطوب نسبت به سایر لوله‌ها هستند. این ویژگی باعث می‌شود که لوله‌های گالوانیزه در صنایع مختلف مورد استفاده قرار بگیرند.

انواع لوله گالوانیزه و کاربرد هر یک در صنایع مختلف

لوله‌های گالوانیزه به دلیل برطرف کردن نیازهای مختلف صنعتی و لوله‌کشی در انواع مختلفی تولید می‌شوند. این لوله‌ها معمولا در اندازه‌های استاندارد، طول لوله 6 متر، قطر بین 1 تا 8 اینچ و ضخامت 2 تا 8 میلی‌متر، در انواع مختلف در دسترس هستند. آشنایی با انواع مختلف لوله‌های گالوانیزه و کاربردهای آنها به شما کمک کند تا لوله مناسب را برای پروژه خود انتخاب کنید.

لوله گالوانیزه سبک: این نوع لوه‌ها دارای ضخامت کم، قیمت مقرون به صرفه و قابلیت نصب آسان هستند که برای سیستم‌های لوله کشی خانگی و سازه‌های فلزی مانند ساخت دوچرخه کاربرد دارند.

لوله گالوانیزه متوسط: این لوله‌ها وزن، استحکام و دوام بالاتری نسبت به لوله‌های گالوانیزه سبک دارند. از آنها معمولا در پروژه‌های ساختمانی متوسط و سیستم‌های لوله کشی عمومی مانند سیستم‌های تهویه و پروژه‌های ساخت و ساز برای انتقال آب استفاده می‌شوند.

لوله گالوانیزه سنگین: این نوع از لوله‌ها از ورق سیاه تولید می‌شوند که معمولا برای پروژه‌های عمرانی، دکل‌های مخابراتی و کشاورزی در شرایطی که نیاز به لوله‌هایی با مقاومت بالا و دوام بیشتر باشد، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

لوله گالوانیزه بدون درز: از این لوله‌ها در شرایطی که نیاز به مقاومت زیاد در برابر فشار و خوردگی باشد استفاده می‌شود که معمولا به صورت یکپارچه و بدون جوشکاری هستند.

لوله گالوانیزه درزدار: لوله گالوانیزه درزدار، برای کاربرد‌های عمومی که به مقاومت بالا دارند، مناسب هستند. همچنین، دارای هزینه تولید کم هستند.

نکات قبل از خرید لوله گالوانیزه

در هنگام خرید لوله گالوانیزه باید به برخی از نکات توجه کنید. رعایت این نکات به شما کمک می‌کند تا انتخاب درستی برای پروژه‌های خود داشته باشید. در ادامه، نکات قبل از خرید لوله گالوانیزه را بیان می‌کنیم.

بررسی مشخصات و ویژگی‌های لوله گالوانیزه

اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید مشخصات و ویژگی‌های لوله گالوانیزه است که تاثیر زیادی بر روند پروژه دارند. لوله‌های گالوانیزه انواع و ویژگی‌ها و نوع‌های مختلفی دارند که در هنگام خرید باید به آنها توجه کنید. این لوله‌ها معمولا در طول 6 متر و ضخامت‌های 1 تا 8 اینچ تولید می‌شوند که بسته به نوع پروژه باید لوله مناسب را انتخاب کنید. وزن این لوله‌ها براساس ضخامت‌شان متغیر است؛ هرچه ضخامت لوله‌ها بیشتر باشد، وزن بیشتری نیز دارند. ترکیب آهن و لایه روی استحکام و طول عمر بالایی به لوله‌ها می‎بخشد. علاوه بر عمر طولانی، قابلیت بازیافت این لوله‌ها باعث می‌شود که به محیط زیست آسیبی نرسد. به دلیل داشتن ساختار یکپارچه، این لوله‌ها در برابر ضربات استحکام و مقاومت بالایی دارند.

استاندارد ساخت و نحوه تولید لوله گالوانیزه

بعد از بررسی مشخصات و ویژگی‌های لوله گالوانیزه، باید استاندار‌های ساخت و نحوه تولید که در کیفیت و دوام بیشتر تاثیرگذار هستند، مورد بررسی قرار گیرند. مراحل تولید لوله‌های گالوانیزه به ترتیب زیر انجام می‌شوند:

·         برش ورق‌های فولادی به اندازه قطر و ضخامت مورد نیاز

·         عبور ورق‌ها از غلتک و خم کردن آنها به شکل استوانه

·         اتصال لبه ورق‌های خم شده از طریق جوشکاری

·         گالوانیزه کردن لوله‌ها از طریق یکی از دو روش گرم و سرد

روش گالوانیزه گرم: غوطه‌ور کردن لوله‌ها در یک وان حاوی مواد مذاب که باعث ایجاد یک پوشش ضخیم و پایدار روی بر روی لوله‌ها می‌شود.

روش گالوانیزه سرد: لوله‌ها در محلول نمک‌های روی قرار می‌گیرند و از طریق فرآیند الکترولیتی پوشش نازکی از روی به سطح آن‌ها اضافه می‌شود.

توجه کنید که لوله‌ها گالوانيزه گرم معمولا از مقاومت بالاتری نسبت به گالوانیزه سرد برخوردار هستند که این باعث می‌شود در محیط‌های مرطوب مقاومت بیشتری داشته باشند.

نحوه تشخیص لوله گالوانیزه با کیفیت

از نکات دیگری که باید قبل از خرید لوله گالوانیزه در نظر داشته باشید، تشخیص کیفیت است. برای این‌کار باید چندین عامل را مورد بررسی قرار دهید. در ادامه چند معیار را برای تشخیص کیفیت لوله گالوانیزه معرفی می‌کنیم:

سطح: سطح لوله گالوانیزه باید صاف، بدون خراش، هموار و بدون زنگ‌زدگی باشد با لمس لوله می‌توانید این ویژگی را بررسی کنید.

اندازه: اندازه این لوله‌ها باید مطابق با استاندار‌های صنعتی باشد. این اندازه‌ها شامل قطر، طول و ضخامت لوله می‌شوند که با ابزارهایی مانند نوار اندازه‌گیری می‌توانید این موارد را بررسی کنید.

ضخامت لایه گالوانیزه: ضخامت لایه گالوانیزه از مهم‌ترین عوامل تعیین کیفیت به شمار می‌رود. هرچه ضخامت این لایه بیشتر باشد، مقاومت در برابر خوردگی بهتر است.

علامت گذاری: لوله‌های گالوانیزه با کیفیت دارای علامت استاندارد ملی، نام و مشخصات تولید کننده و تاریخ تولید هستند.  با توجه به علامت استاندارد ملی و مشخصاتی که روی لوله حک شده است شما می‌‎توانید از کیفیت لوله اطمینان حاصل کنید.

علاوه بر معیارهای بیان شده، اگر شما نمی‌توانید به تنهایی کیفیت این محصول را تشخیص دهید، می‌توانید از کارشناسان و متخصصان آهن صد کمک بگیرید.

نحوه محاسبه وزن لوله گالوانیزه

یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در تعیین قیمت لوله گالوانیزه، وزن آن است. هر چه وزن لوله بیشتر باشد و جزوه لوله‌های سنگین محسوب شود، قیمت لوله بیشتر می‌‎شود. از آنجایی که قیمت برای بسیاری از مصرف‌کنندگان مهم است، می‌توانید وزن لوله را بر اساس فرمول زیر محاسبه کنید تا برای پروژه خود برآورد هزینه انجام دهید.

وزن لوله گالوانیزه=چگالی فولاد×طول لوله×ضخامت دیواره لوله×( ضخامت دیواره لوله – قطر خارجی لوله) × 3.14

نحوه قیمت گذاری لوله گالوانیزه

قیمت لوله گالوانیزه به عوامل مختلفی وابسته است. از جمله عوامل تاثیرگذار در قیمت لوله گالوانیزه نوسانات بازار فولاد، روش تولید، میزان عرضه و تقاضا و هزینه حمل و نقل است. هر کارخانه با توجه به تکنولوژیی که برای تولید این محصول به کار می‌برد و عوامل بالا برای لوله گالوانیزه قیمت تعیین می‌کند. برای اطلاع از قیمت روز لوله گالوانیزه می‌توانید به صفحه این محصول در آهن صد مراجعه کنید.

کارخانه‌های تولید کننده لوله گالوانیزه

قبل از خرید لوله گالوانیزه باید برخی از کارخانه‌های تولیدکننده این محصول را بشناسید. خوشبختانه با توجه به کاربرد زیاد این محصول، کارخانه‌های زیادی این محصول را با بهترین تکنولوژی‌ها تولید می‌کنند که از جمله این کارخانه‌ها عبارت‌اند از:

·         شرکت تولید لوله و پروفیل سپنتا

·         گروه صنعتی درپاد تبریز

·         گروه صنعتی تولیدی سپاهان

·         کارخانه لوله و پروفیل ساوه

·         نورد و لوله سمنان

·         شرکت نورد و لوله اهواز

نکات حین انتخاب و خرید لوله گالوانیزه

بررسی ابعاد و وزن لوله، برند تولیدکننده، کیفیت لوله گالوانیزه و تطابق بارنامه با بار خریداری شده از جمله نکاتی هستند که در زمان انتخاب و خرید این محصول باید مورد توجه قرار بگیرند.

بررسی قیمت

قیمت این محصول تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله نوسانات بازار، هزینه حمل و نقل، میزان عرضه و تقاضا، کارخانه تولید کننده و روش تولید قرار می‌گیرد، در زمان خرید این محصول حتما قیمت روز آن را در کارخانه‌های مختلف بررسی کنید. با بررسی قیمت، این محصول را با بهترین قیمت تهیه کنید.

بررسی برند تولید کننده

از آنجایی که این لوله‌ها توسط کارخانه‌های متفاوتی تولید می‌شوند، بررسی برند تولید کننده در زمان خرید از اهمیت بالایی برخوردار است. روی لوله‌های گالوانیزه با کیفیت و معتبر اطلاعاتی مانند نام، علامت استاندارد ملی، تاریخ تولید و میزان، کیفیت پوشش لایه روی و عبارت محصول ایران نوشته شده‌ است.

بررسی کیفیت لوله گالوانیزه

سطح لوله را بررسی کنید تا هیچ خراش و زنگ‌زدگی نداشته باشد. براساس موارد حک شده روی لوله، تاریخ تولید و میزان پوشش لایه روی را بررسی کنید که هرچه این پوشش لایه روی لوله بیشتر باشد، در برابر خوردگی مقاومت بیشتری دارد.

تطابق بارنامه با بار خریداری شده

آخرین نکته‌ای که باید رعایت کنید، تطابق بارنامه با بار خریداری شده است. بارنامه‌ای که تحویل می‌گیرید را با بار خریداری شده تطابق دهید و اطمینان حاصل کنید که لوله گالوانیزه مطابق با ویژگی‌هایی که سفارش داده‌اید، دریافت کرده‌اید.

نکات نگهداری لوله گالوانیزه خریداری شده

برای اینکه این محصول طول عمر بیشتری داشته باشد، رعایت برخی نکات نگهداری ضروری است. از جمله نکات نگهداری لوله گالوانیزه خریداری شده، عبارت‌اند از:

·         لوله گالوانیزه را در محیطی خشک نگهداری کنید تا از زنگ‌زدگی و خوردگی پیشگیری شود.

·         این لوله را در طول زمان‎های مشخص تمیز کنید، این کار باعث می‌شود که لایه گالوانیزه سالم بماند.

·         در صورت مشاهده هرگونه خراش در سطح لوله بلافاصله آن را تعویض یا تعمیر کنید.

·         از لایه‌های پلاستیکی برای محافظت از لایه گالوانیزه استفاده کنید.

·         در زمان حمل و نقل حتما مطمئن شوید که هیچ ضربه‌ای به این لوله‌ها وارد نمی‌شود.

از بررسی قیمت تا خرید لوله گالوانیزه

با رعایت راهنمای خرید لوله گالوانیزه، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که لوله‌های خریداری شده دارای کیفیت و قیمت مناسبی هستند و به طول عمر بیشتر و کاهش هزینه‌های نگهداری و تعمیرات منجر می‌شوند. اما اگر هنوز در خرید مردد هستید، می‌توانید سوالات خود را با کارشناسان و متخصصان آهن صد مطرح کنید تا بهترین راهنمایی‌ها را دریافت کنید.


سوالات متداول راهنمای خرید لوله گالوانیزه:

1.انواع مختلف لوله گالوانیزه چه کاربردهایی دارند؟
لوله‌های گالوانیزه به انواع سبک، متوسط، سنگین، بدون درز و درزدار تقسیم می‌شوند که هر یک برای کاربردهای خاصی مانند سیستم‌های لوله‌کشی خانگی، پروژه‌های ساختمانی و عمرانی طراحی شده‌اند.
2.عوامل تاثیرگذار بر قیمت لوله گالوانیزه چیست؟
این لوله‎‌ها تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله نوسانات بازار، هزینه حمل و نقل و کیفیت مواد اولیه قرار می‌گیرد.
3.نکات مهم حین انتخاب و خرید لوله گالوانیزه چیست؟
بررسی ابعاد و وزن لوله، برند تولیدکننده، کیفیت لوله و تطابق بارنامه با بار خریداری شده از جمله نکات مهم هستند.

مقالات مرتبط
لوله گالوانیزه چیست
لوله گالوانیزه چیست؟
از گذشته تاکنون، لوله‌ها به عنوان یکی از اجزای اصلی سیستم‌های لوله‌کشی در ساختمان‌ها و تاسیسات مختلف...
ادامه مطلب زمان مطالعه 10
بهترین کارخانه های تولید کننده لوله گالوانیزه
بهترین کارخانه های تولید کننده لوله گالوانیزه
کارخانه‌های زیادی هستند که لوله گالوانیزه تولید می‌کنند؛ ولی آیا همه این کارخانه‌ها کیفیت مطلوب را د...
ادامه مطلب زمان مطالعه 5
دیدگاه کاربران
ارسال دیدگاه به صورت میهمان ورود به حساب کاربری
آدرس دفتر مرکزی اصفهان کنار گذر اتوبان خرازی ساختمان دانشگاه پیام نور طبقه 2 واحد 3
آدرس کارخانه اصفهان شهرک صنعتی تیران، خیابان۶، پلاک۸۵
آدرس انبار نهضت آباد، رو به روی شهرک صنعتی تیران، انبار آهن صد
تلفن تماس 85100 - 031
قیمت روز مقاطع فولادی
نوسانات بازار ۱۱ آبان
اشتراک گذاری
نمودار قیمت
برای درخواست مشاوره اطلاعات خود را وارد کنید
ثبت نام در سایت به منزله قبول قوانین سایت است.